Представяне на книгата "Записки от селската кръчма" от Николай Илчевски на 07 октомври 2022 г.

Дата на публикуване: 28.09.2022 11:15
Уважаеми граждани,

На 07 октомври 2022 г. в конферентанта зала на общинската библиотека в гр. Елин Пелин от 18:00 часа ще се състои представяне на книгата "Записки от селската кръчма" и среща с автора г-н Николай Илчевски. 

Текстовете в сборника с разкази "Записки от селската кръчма" са изключителна снимка на съвременното българско село от края на XX и началото на XXI век. По думите на автора, историите в 88-те разказа са резултат от 10-годишното му пътуване в душата на българското село, събирани са от селските кръчми, от пейките пред къщите, от дворовете и плевните и са автентични, истински до болка.  

Николай Илчевски е писател, журналист и рекламен експерт. През 1992 г. излиза първата му книга "Десет приказки, които разтърсиха света", която има огромен успех. Следват книгите "Ръководство за полово зрели безделници", "Коляното на стоножката", сборникът "500 патагонизма", "Хубавата Иванка", "Записки от селската кръчма" и "Крадецът на слама", някои от които се превръщат в хит. На книжния пазар у нас през тази година излезе и последната нова негова книга "Наръчник на щастливия землянин".  

Той е роден в едно планинско селце между Чепеларе и Широка лъка – Върбово. Потомъкът на стар род от зидари и скотовъдци и досега е влюбен в това каменно поселение – в което човешката душевност и изобретателност създават красива и сурова симфония между човека и природата. П
оддържа перото си в блестяща форма чрез писането на журналистически статии и публикации в специализирани страници.

ГалерияТърсене