Светлините на коледната елха в гр. Елин Пелин грейнаха на 9 декември - християнския празник на Св. Анна

Дата на публикуване: 10.12.2020 15:59
На 9 декември, в деня на християнския празник на Св. Анна - покровителка на брака и семейството, точно в 18:00 часа тържествено бяха запалени светлините на коледната елха в гр. Елин Пелин.

Честта да запалят светлините на коледното дърво имаха кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов, заедно с представителите на лекарското съсловие, работещи на първа линия – д-р Мая Луканова, управител на МБАЛ Елин Пелин, д-р Соня Чолакова, управител на „Медицински център 1“, гр. Елин Пелин и д-р Катрин Крахтова, управител на МЦ „Скин Системс“.

Кметът на Община Елин Пелин г-н Ивайло Симеонов благодари от сърце на лекарите, които работят денонощно в тази тежка епидемиологична обстановка, и в рамките на събитието официално награди екипите на „трите феи на добрината“ - д-р Луканова, д-р Чолакова и д-р Крахтова с плакети и благодарствени писма.

В словото си пред гражданите той сподели възхищението си от работата и отдадеността на лекарското съсловие на първа линия, съумели да запазят живота и здравето на хората, и добави „Надявам се идващото Рождество Христово да ни донесе надеждата, че следваща година няма да бъде толкова тежка и вярвам, че Господ е милостив и наистина ще промени страната ни към по-добро и ще ни върне нормалния начин на живот. Предстои ни една смислена година, в която да покажем, че сме един изключителен народ и всеки може да постигне своите цели и резултати, с които да се гордее.“ В края на обръщението си той пожела на българите да бъдат сплотени, св. Анна да закриля семействата, да имат спокойствие и здраве, да бъдат заедно, усмихнати и без страхове.

Приветствено слово към гражданите отправи и г-н Николай Плещов, председател на Общински съвет - Елин Пелин. Запалването на светлините на коледната елха на площад „Независимост“, намираща се в непосредствена близост до храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, зарадва децата и техните семейства, решили да присъстват на събитието, както и донесе празнична светлина в тези мрачни дни.

Специален гост на тържеството беше Дядо Коледа, който увери най-малките жители на община Елин Пелин, че всеки ден получава и чете внимателно техните писма и послушните деца ще получат своите подаръци на Коледа. В кратката програма тази година, на площада пред общината, жителите и гостите на града видяха сърцатите народни хора на ТК „Макамлии“ от с. Нови хан и чуха песента „Аве, Мария“ с великолепното изпълнение на Даниел Петров от гр. Елин Пелин.

В края на вечерта елинпелинчани бяха заредени с весело настроение и с добро очакване за светлите християнски празници, които ни предстоят.

ГалерияТърсене