Нови пана под мотото „Възрожденски дух с новаторски почерк“ красят училището и детската градина в с. Мусачево

Нови пана под мотото „Възрожденски дух с новаторски почерк“ красят училището и детската градина в с. Мусачево

В последните дни на месец ноември жителите на село Мусачево останаха приятно изненадани от монтирането на няколко пана с шевици от капачки на детската градина и красиви табла с възрожденски мотиви на фасадата на местното училище. Идеята за нетрадиционната изложба на открито е на г-н Александър Станоев, общински съветник в ОбС – Елин Пелин и жител на с. Мусачево. Таблата и паната са авторски разработки на Диана Димитрова – старши експерт „Връзки с обществеността“ в Община Елин Пелин.

В резултат на съвместната работа на общинската администрация, на оградата на ДГ "Пчелица", с. Мусачево са изложени 8 табла с мотиви на уникални български шевици, изработени от пластмасови капачки. След приключването на благотворителния търг, организиран от учениците в инициативата "Дари капачка - дари живот", гр. Елин Пелин в помощ на Валентин Горанов, г-жа Десислава Николова закупи едното предлагано платно, което бе подарено на детската градина в с. Мусачево.


На 27 ноември 2020 г. бяха монтирани и 3 специални табла, изрисувани с мотиви от българския фолклор и народни носии на фасадата на ОУ „Иван Вазов“, с. Мусачево. Таблата са нарисувани от Диана Димитрова и са поставени на стената под надслова „Възрожденски дух с новаторски почерк“. Те всеки ден ще посрещат децата и ще показват на ученици, учители и родители колко богати и красиви са нашите традиции.


Голяма подкрепа за проекта оказа и г-н Милиян Илиев – кмет на с. Мусачево, който осигури шперплата, необходим за таблата. Необходимите консумативи като лакове, материали за монтиране и обработване на дървото, бяха осигурени от г-н Александър Станоев. За поставянето на трите табла с народни мотиви на училищната сграда, както и за оказаната безценна помощ благодарим на г-н Виктор Станоев от с. Мусачево. В монтажните дейности участваха също така служители и техника на ОП "БКД-Елин Пелин".
 
ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Повече снимки може да видите в галерията към новината или в официалната фейсбук страница на Община Елин Пелин в социалната мрежа - https://www.facebook.com/ObshtinaElinPelin.

Изготвил:
Елена Стойчева
Гл. експерт "Публични комуникации, медии и събития"

Търсене