Народното събрание взе решение за удължаване на срока за регистрацията на кладенците в дворовете до 28 ноември 2022 г.

13.11.2020 20:40
Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за околната среда, с който срокът се удължава до 28 ноември 2022 г. Проектът е внесен предвид създалото се напрежение през последните няколко седмици в обществото във връзка с регистрацията на кладенците и епидемиологичната обстановка в момента. Удължаването засяга водовземни съображения за подземни води, изградени до 28 януари 2020 г., за които не са издадени разрешения за строеж, както и кладенците за задоволяване на собствени потребности, за които до 27 ноември 2018 г. не са подадени заявления за вписване.

За да регистрирате кладенец в своя имот трябва да направите следните стъпки:
✔ Отидете на сайта на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и проверете към коя басейнова дирекция попада землището на населеното място; https://www.moew.government.bg/.../basejnovi-direkcii/...
✔ Трябва да попълните "Образец на заявление РГ-2", което може да свалите от ТАЗИ СТРАНИЦА.
✔ Можете да изпратите формуляра по пощата до Басейнова дирекция "Дунавски район" с център гр. Плевен, в която попада територията на община Елин Пелин. Адресът на БД "Дунавски район" е гр. Плевен, ул. "Чаталджа" №60, а тел. за контакт е 064 885 100.
✔ Препоръчително е документите да бъдат изпратени с обратна разписка, която да запазите в случай, че от институцията кажат, че документите са загубени или че не са пратени.
✔ Може да подадете документ с ПИК от НАП или КЕП чрез Система за сигурно електронно връчване с линк за достъп ТУК.

Научете повече на тази страница: http://www.bd-dunav.org/content/razreshitelen-rejim/registraciia-na-vodovzemni-saorajeniia/

ВАЖНО! От Министерството на околната среда и водите напомнят, че ако срокът не бъде спазен кладенците ще бъдат считани за незаконни и след това ще бъдат премахвани за сметка на собственика на имота. 

Търсене