Дарение на медицинска техника за МБАЛ Елин Пелин от Сдружение „Шопкиня“

Дата на публикуване: 15.10.2020 16:48
На 12 октомври 2020 г. представители на Сдружение „Шопкиня“ направиха щедро дарение на медицинска техника и апаратура за нуждите на общинската болница - МБАЛ Елин Пелин.

Дарената техника и апаратура е на обща стойност от над 13 000 лв., получени с активното съдействие на Сдружение „Шопкиня“ и СЗДП – гр. Враца за част от сумата. Средствата за дарението са събрани на Коледния бал на Сдружение „Шопкиня“, който се проведе през декември 2019 г. Доставянето на апаратурата се е забавило през изминалите месеци поради сложната здравна и епидемиологична обстановка, свързана с COVID-19.

Общинската болница получи нов голям канален ЕКГ апарат ECG 600G, друг канален ЕКГ апарат „HeartScreen 112C1-6/12”,  апарат за бърза диагностика CPR “QuikRead go”, както и комбиниран апарат за електротерапия, ултразвук, вакуумтерапия “Intelect Mobile 2 Combo”. Апаратурата е доставена на болницата съгласно актуалните нужди за лечение на нашите съграждани в днешната. Дарените апарати ще допринесат за по-доброто и адекватно лечение на пациентите, заявиха от ръководството на МБАЛ Елин Пелин.

На официалното предаване на техниката присъстваха представители на Сдружение „Шопкиня“, г-н Николай Савов – заместник-кмет на Община Елин Пелин с ресор „Екология и общинска собственост", както и служители на общинската администрация от отдел „Образование, хуманитарни и социални дейности“.

Директорът на „МБАЛ Елин Пелин“ ООД д-р Мая Луканова изрази своята признателност и благодари от сърце на членовете на Сдружение „Шопкиня“ за дарената медицинска техника. Тя заяви, че в тези тежки времена и несигурна обстановка е много важна подкрепата на цялото общество, и особено много на хората – дарители, които подадоха ръка на системата на здравеопазването.

Търсене