Електронни Услуги Община Елин Пелин
РАЗПИСАНИЕ ТРАНСПОРТ
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Доброволци от село Столник спасиха хора от пламнал пожар в апартамент
08.09.2020
На 29 август 2020 г. рано сутрин в многофамилна сграда в село Столник пламва силен пожар в следствие на битов инцидент. Триетажната сграда се намира в центъра на селото, а огънят изключително бързо обхваща апартамент на последният етаж, където се намират още две жилища.

В съботната сутрин едно семейство спи в непосредствена близост до пожара. За щастие няма пострадали при инцидента поради бързата намеса на смели доброволци, които изваждат семейството – майка с две малки деца от съседния апартамент, минути преди пристигането на пожарната.

Изказваме сърдечната си благодарност на смелите герои, които не се поколебаха да влязат в огъня - Илиян Милатинов /кмет на с. Столник/, Богомил Манчев, Владислав Андонов, Теодор Петров, Мирослав Милатинов и Митко Илиев. Именно Митко Илиев е момчето, което разбива вратата и извежда децата и майката от съседния апартамент преди огънят да влезе при тях и димът да ги задуши. Доброволците веднага започват да гасят огъня и да го ограничават до пристигането на пожарникарите от РСПБЗН Елин Пелин, които ликвидират пожара преди да се запали целият етаж.

Поклон пред благородното дело, пред решителността и величието на смелите ни съграждани, които спасиха семейството от пожара!


 

 

Търсене
Община Елин Пелин набира преброители и контрольори
КМЕТЕ ВИЖ!!!