Реновиране на детска площадка и кът за отдих в парка на град Елин Пелин

Дата на публикуване: 04.09.2020 16:58
В предпоследната седмица на месец август Община Елин Пелин извърши дейности по реновирането на детска площадка и кът за отдих в парка на град Елин Пелин.

Съоръженията на детската площадка, която се посещава от много семейства с деца в градския парк, имаха нужда от ремонт и подмяна на износените дървени елементи. Дървеното цветно влакче получи нов покрив, странични плоскости в червено и жълто, ново стъпало, както и стабилен дървен под. Люлката, която е част от голямото комбинирано съоръжение вече има стабилно закрепване и нова дървена седалка. Пясъчникът под пързалката е пълен с чисто нов пясък, очакващ малки багерчета и кофи с лопатки. Изцяло беше подменена стълбата към комбинираното съоръжение, както и част от пейките под къщичката. Стената за катерене предлага нови възможности за покоряване от най-малките с подменени и по-здрави захващащи елементи. 

Заедно с реновирането на детските съоръжения от представители на Община Елин Пелин, през тези дни бяха изцяло подменени плота на масата и дървените елементи от една пейка в малкия кът за отдих, намиращ се в непосредствена близост в парка. Благодарим за отлично свършената работа на дърводелеца г-н Йордан Ночев, който възстанови оригиналния вид на площадката и къта за отдих.

***
На 20 и 21 август 2020 г. служители на общинското предприятие "Битово-комунални дейности - Елин Пелин" премахнаха опасната балансираща люлка и напълниха пясъчника до пързалката с нова порция пясък за радост на най-малките жители на общината. Сега площадката е отново напълно функционална и е безопасно място за детските игри.

За съжаление в близките дни на съвсем новите дървени елементи се появиха така модерните надписи с химикалки и маркери, пълни с лични послания от ученици в лятна ваканция. Пазете площадката, нека тя да бъде едно цветно и приятно място за отдих и игра на най-малките ни съграждани!

***

***
Търсене