Електронни Услуги Община Елин Пелин
РАЗПИСАНИЕ ТРАНСПОРТ
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Едно добро дело и едно специално дърво - символ на надеждата за здраве в с. Мусачево
19.06.2020
В края на месец юни в с. Мусачево беше засадено едно специално дърво - символ на надеждата за здраве. С тази история станахме свидетели на поредното добро дело, извършено от граждани на община Елин Пелин. В рамките на кампанията в помощ на Стоян Стоянов - жител на с. Мусачево, който се нуждае от лечение и рехабилитация, беше проведен благотворителен търг за едно красиво лирово дърво (лириодендрон) с височина над 180 см, любезно предоставено от фирма "Бурен" ООД. 

Филип Николов се включва активно в каузата и дава най-високата цена в 
благотворителния търг. Високо ангажиран в благородното дело, той превежда както сумата от 100 лева за самото дърво, така и допълнително още 230 лева, събрани заедно с неговите колеги от "Кредитен отдел" на тогавашния му работодател "БНП Париба Пърсанъл Файненс България".

Лириодендронът е много красиво дърво от рода на магнолиите. В началото на лятото Филип Николов реши да подари дървото на всички жители на с. Мусачево, за да краси зелените площи, ползвани за отдих и почивка. "Реших да предоставя дървото и да го насадим в парка на селото, като символ на надеждата Стоян да се оправи. Както дървото се развива и расте така и той да подобри състоянието си и лека, полека да се възстанови от коварното заболяване." - сподели с голямо вълнение г-н Николов.
 
На 19 юни 2020 г. дървото бе посадено в централния парк на село Мусачево в присъствието на дарителя - Филип Николов, кметът на селото - Милиян Илиев, общинският съветник в ОбС - Елин Пелин Александър Станоев и управителя на фирмата Иван Петков, която безвъзмездно е предоставила дървото в организирания търг. На събитието присъстваха и близките на Стоян Стоянов, които благодариха на жителите на община Елин Пелин - дарители и подпомогнали каузата за лечението на младия мъж.

Поклон пред доброто дело!


 
 
 
Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!