Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Премиера на втората стихосбирка с любовна лирика "След залеза" на поетесата Диана Йорданова
14.05.2019
В истински празник се превърна премиерата на втората стихосбирка с любовна лирика на поетесата Диана Йорданова, озаглавена "След залеза". Събитието се състоя на 10.05.2019 г., в навечерието на 11 май, когато честваме паметта на Св. Св. Кирил и Методий и Националната библиотечна седмица, в залата на Общинска библиотека. Гости на събитието бяха: писателят Кирил Назъров - почетен гражданин на гр. Елин Пелин и редактор на книгата, Елена Стойчева от отдел "Образование, хуманитарни и социални дейности" в Община Елин Пелин, членове на литературен клуб "Димчо Дебелянов", музикантите - Вержиния Стоицева (флейта), Пламен Петров (цигулка) и Ангел Митев (китара), които със своите изпълнения допринесоха за подсилване на празничната атмосфера, потапяйки слушателите в тайнствения свят на музиката.

Приятна изненада за авторката и организаторите бяха представителката на литературен клуб "Стамен Панчев" гр. Ботевград - Царинка Божилова-Ралчева и Павел Билев от Литературния клуб в гр. Етрополе. Присъстваха също читатели, почитатели на писаното слово, близки и приятели на поетесата.

Веднага след експозето на г-жа Виолета Гацева думата взе Кирил Назъров, който сподели своите впечатления от израстването на Диана Йорданова като поетеса и заяви, че в близко бъдеще тя ще заеме своето място в редиците на признатите и доказали се автори.

След като прозвуча кратка магнетична музикална пауза авторката изнесе своеобразен рецитал и прочете стихотворения, включени в книгата и няколко съвсем нови, които - надяваме се, ще влязат в предстоящо издание.

Г-н Тимчо Нечев поднесе поздрав към Диана със свои музикални изпълнения, които родиха спонтанен изблик в един от гостите да покани поетесата на шеметен танц.
Към края на вечерта беше дадена думата на гостите да поздравят авторката и да изразят впечатлението си от чутото. В своите изказвания Жени Щерева, Камелия Балинска, Николина Стамова, Георги Стойков, Царинка Божилова-Ралчева, Борис Балински и Павел Билев бяха единодушни, че атмосферата е била вълшебна, а поезията на Диана Йорданова ги е докоснала дълбоко. Всички ѝ пожелаха да продължава устремено да твори, а някои дадоха заявка за следваща премиера.

На финала желаещите почитатели на нежните стихове си закупиха книгата с автограф от поетесата, а всички заедно се отправиха към прекрасно аранжираната трапеза, където се почерпиха и разговаряха развълнувано до късно вечерта за преживяното.Вижте още снимки от представянето на втората стихосбирка с любовна лирика на поетесата Диана Йорданова, озаглавена "След залеза" в галерията към новната.

Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!