Електронни Услуги Община Елин Пелин
Каталог на бизнеса
Качество на въздуха
  Новини
Изложба в СУ "Васил Левски" през март под надслов "Обичам всичко българско и родно"
22.03.2019
В сградата на начален етап на СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин през месец март беше организирана красива изложба под надслов "Обичам всичко българско и родно" - плод на труда на ученици и учители от 1 до 4 клас. 

Както дървото се нуждае от корени, за да расте здраво и силно, така и децата имат потребност да познават корените си. Ние, учителите, помагаме в тази мисия, ето как:
  • Най-малките ни ученици искрено се забавляваха докато изработваха мартеници, заедно със своите учителки - г-жа Ночева, г-жа Тодорова, г-жа Благойчева и г-жа Спасова.
  • Разнообразни способности показаха първолачетата на г-жа Тодорова, които участват още с препис на стихотворение и рисунки.
  • Второкласниците на г-жа Дойчинова и г-жа Делибеева-Николова, със своята креативност, доказаха, че макаронените изделия могат да служат не само в кухнята. Те пресъздадоха трикольора ни чрез наниз.
  • С красотата и силата на българските шевици запознаха своите ученици г-жа Ленкова и г-жа Данкина.
  • Таблото, посветено на националния герой на България и патрон на училището - Васил Левски е изработено от третокласниците на г-жа Усева.
  • Не за първи път г-жа Ковачева надмина себе си. Под нейно ръководство децата от III б клас сътвориха стих по темата. Този успех би бил немислим без екипната работа на тандема между г-жа Димитрова и г-жа Ковачева.
  • Най-големите ни ученици от IV клас подготвиха есе на тема: „Защо се гордея, че съм българче“, по идея на класния им ръководител г-жа Славчева. Въпреки, че понякога „ни пречат ръцете“, щом се влага сърце - резултатът е налице и може да видите кукерски маски от учениците на г-жа Минкова.
Тази информация относно приноса на децата в изложбата "Обичам всичко българско и родно" посреща ученици и родители на централния вход на училището. Организатор, координатор и декоратор на събитието беше г-жа Евелина Минкова, която вдъхнови колеги и ученици да творят. В изложбата се включиха с голям ентусиазъм наравно и преподаватели и деца, демонстрирайки своя прочит на историята и традициите ни. 

На 20 и 22 март 2019 г. децата в подготвителните групи (6 г.) от ДГ "Радост" и ДГ "Здравец" гр. Елин Пелин посетиха изложбата и взеха участие в учебния процес на учениците - като част от кампанията за записване в първи клас. Малките гости останаха впечатлени от училището и с интерес наблюдаваха как учат техните каки и батковци. А изложбата, посветена на родината, им показа както таланта, така и плодовете от усилената работа на учениците. Повече снимки от проектите на учениците може да видите в галерията към новината.


Търсене
КМЕТЕ ВИЖ!!!